Beste bezoeker, We stellen uw reactie op prijs. Laat onderaan de pagina  je naam en een berichtje achter. Alvast bedankt!

This article has 8 comments

 1. adminstroink

  Ik kende deze schilderes/kunstenares nog niet, maar wat een prachtig werk! Het boek heb ik inmiddels ontvangen en mijn complimenten voor de kwaliteit er van! Een zeer goede aankoop en een aanrader.

  Jeroen

 2. Veulentje

  Lieve Marie,

  Wat een mooie site! De kleuren van de schilderijen komen heel duidelijk en mooi over. Iedereen zou dit boek moeten kopen en er van genieten! Is het ook te leen in de bibliotheken?
  Ga zo door! Groetjes,

  Veulentje.

 3. Robbert

  Good work. I like my beautiful ‘Haventje van Algajola’ , Corse.
  Everyone who has thoughts about the works, the book, an exposition, etc.
  of Nora Stroink, the artist from the Netherlands, please give them
  here, for all to enjoy.

 4. Jan Rooding

  Sinds zondag zijn wij in het bezit van een schilderij van Nora Stroink.

  Het prachtige Noorse landschap ,dat te zien is op de begin pagina.

  Wat een mooi delicaat geschilderd werk, we genieten.

  Nu het boek nog.

  Jan en loic

 5. els van poll

  Heeft zij mijn grootouders geschilderd in opdracht van freule noortje sloet en staan deze portretten in dit boek. Dan wil ik het graag bestellen.

  mijn grootouders waren baron herman sloet tot everlo en zijn vrouw.

 6. margriet van bergenhenegouwen

  En of ik Nora Stronk gekend heb. Als kind van 4 heeft zij mij geschilderd (1950). Ik weet nog dat zij met mijn moeder in de achterkamer een jurkje voor mij aan het uitzoeken was. Mijn moeder wilde een jurkje met donkere ruit, maar Nora besliste in een jurkje met roze ruitjes. Vervolgens ben ik een paar keer met mijn oudere zus naar haar atelier geweest om model te zitten. Toen zij in Bosch en Duin ging wonen, ben ik nog eens bij haar thuis geweest; ik zie nog het artistieke interieur voor mij. Zo af en toe zag ik haar op de fiets in Den Dolder op weg naar ( vermoedelijk) het station; Nora gekleed in een flamboyante kleding op de fiets.
  Ik heb nog een schilderij van haar, uit hetzelfde jaar 1950, voorstellende een groen keramiek vaasje met 2 rode dahlia’s. Zowel de schilderijen als het vaasje, waarin de dahlia’s stonden, zijn in mijn bezit. Ik kan hier geen foto plaatsen, anders had ik dat graag gedaan.

  Wil je mij op de hoogte houden wanneer de expositie in 2016 is. Mocht je er belangstelling voor hebben, kan ik je mijn beide schilderijen in bruikleen geven, eventueel met de herinneringen van mijn zus en mij erbij.

 7. M. Bos

  Beste Marie,

  De website wordt steeds mooier! Al die aanklikbare schilderijen en tekeningen. Ben benieuwd naar het heruitgegeven boek! Waar wordt de expositie gehouden? Nog veel succes.
  Groetjes,

  Miep Bos

 8. Anita & Hans Wennekes

  Beste Christina,

  Met veel plezier en interesse hebben wij het boek gelezen & bekeken. Zoals je weet hebben wij sinds 1990 een schiderij van Nora (1955, Dorpszicht Sceautres) in ons bezit. Het schiderij word natuurlijk nog Interessanter met zo’n mooi boek over de kunstenares erbij.

  Dit schilderij heeft altijd aan de muur gehangen (eerste grote aankoop van ons huwelijksgeld) , inmiddels in goed gezelschap van andere kunstenaressen uit ongeveer dezelde periode/stijl (de heren zijn op dit moment opgeslagen).

  Het boek was ook leuk omdat wij in Soest en Zeist gewoond hebben /opgegroeid zijn , dus veel bekende lokaties.

  Hartelijke groeten van de Bielersee,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.