Haar leven

nora-stroink-leven

Nora Stroink

  • 02-02-1897 geboren te Amsterdam
  • 16-06-1919 huwelijk met J.H. Steggegewentz
  • 1928-1930 Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten Den Haag
  • 1930 violiste Eerste Nederlands Kamerorkest

Nora Stroink werd geboren op 2 februari 1897 in Amsterdam, als de middelste van drie meisjes. Nora overleed op 31 juli 1978 in Medisch Centrum Berg en Bosch in Bilthoven. De schilderes genoot ruime bekendheid als beeldend kunstenares tussen 1952 en 1980, had meer dan dertig solo-exposities in binnen- en buitenland en nam deel aan een aantal groeps-exposities. In het zonnige zuiden schilderde ze landschappen met een bijzondere uitstraling en was een veel gevraagd portretschilderes.

Dit boek biedt een beschrijving van haar leven en werk. Haar brieven over de schildervakanties zijn opgenomen in dit boek.

Ze trouwde met dr. ir. Job Steggewentz en woonde met hem een aantal jaren op Sumatra, Indonesiƫ. Nora was acht jaar beroeps violiste en stelde haar grote empathische vermogen en muzikale kwaliteiten, onder andere als koorleidster, in dienst van mensen in een psychiatrische kliniek. Haar eruditie en de helende kwaliteit van haar liefdeskracht maakten haar tot een bijzondere persoonlijkheid.

Haar levensloop kende dramatische wendingen, met zelfs een periode vol thrillerachtige gebeurtenissen die on-Nederlands aandoen, maar in de onzekere na-oorlogse jaren konden vreemde situaties ontstaan.